http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Aina nälkä: RUOKAPÄIVÄKIRJA x 2

Käykö teille koskaan niin, että syömisen jälkeen vain hymyilyttää? Ei siksi, että ruoka pelkästään maistuu hyvältä, vaan koska syömisen jälkeen on myös todella hyvä olo. Näin mulle kävi mun tiistain kurpitsakeiton jälkeen - en voinut kun naama virneessä nuolla viimeisiäkin rippeitä lautasen pohjalta, niin hyvää keitto oli ja niin hyvä, lämmin ja kylläinen olo syömisen jälkeen tuli. Ei tehnyt edes mieli jälkkäriä! :D Hehe, tällaista syömisen pitäisi aina ollakin. Hyvä olo sekä syödessä että syömisen jälkeen.

Tässä mun ruokapäiväkirja kahdelta päivältä. Nyt alkaa kyllä olla aamuisin jo niin kylmä, että pitää varmaan vaihtaa smoothiet ja tuorepuurot kunnon lämpimään puuroon tai munakkaaseen!

Ruokapäiväkirja maanantai:

Olo on heti aamusta vähän flunssainen ja kurkku tuntuu karhealta, joten yritin syödä paljon ruokia, jotka parantavat vastustuskykyä, esim. hedelmiä, marjoja, matcha-teetä ja inkivääriä. Urheilut jätin myös suosiolla väliin.


Ruokapäiväkirja_maanantai
Ruokapäiväkirja_maanantai
Maanantain ruokia
  • Klo 8: Iso mukillinen matcha-teetä, johon sekoitin sekaan tuoretta inkivääriä ja hunajaa (flunssan ehkäisyä) + iso vihersmoothie (salaattia, pinaattia, 1/2 omena, mustikoita, 1/2 avokado, kuitujauheita, viherjauhetta, marjajauhetta, hera-proteiinijauhetta). 
  • Klo 10.45: Tuorepuuroa ja chia-vanukasta, seassa marjoja, banaania + pieni kananmuna + kupillinen pakuri-teetä
  • Klo 15: (Kahvilassa) Porkkana-inkiväärikeitto + sämpylä + jälkkäriksi omena
  • Klo 16.30: IIISO kuppi matcha-teetä (seassa sitruunanmehua, inkivääriä ja hunajaa) + pari palaa Goodion raakasuklaata
  • Klo 19.30: Salaattia ja polentaa kana-kasvis-lehtikaaliwokin kanssa
  • Klo 21: Kuppi rauhoittavaa teetä ja iltanaposteluna 5 parapähkinää

Ruokapäiväkirja tiistai:
Herätessä oli jo parempi olo, joten päätin lähteä kokeilemaan salia. Joskus mulla on kipeä olo, vaikka en oikeasti ole kipeä. Kipeenä ei toki kannata treenata, mutta joskus olo paranee kun vaan lähtee liikkeelle! Niinkuin tänäänkin :) Salilla hurahtikin sitten uimisen ja saunan kanssa 2,5 tuntia!

Ruokapäiväkirja_tiistai
Tiistain ruokia
  • Klo 8: Iso smoothie (samaan tyyliin kuin eilen) + pieni annos tuorepuuroa (poikaystävän jämät) + kuppi teetä
  • Klo 11: Tuorepuristettu mehu (porkkana, lime, selleri, appelsiini) ja quest-bar.. Oli salin jälkeen pakko turvautua patukkaan, muuten olisin kupsahtanut hyllyjen väliin ruokakaupassa kotimatkalla
  • Klo 13.15: Salaattia ja kurpitsa-linssikeittoa. Keiton tein tämän ohjeen mukaan, paitsi bataatin vaihdoin hokkaido-kurpitsaan ja tällä kertaa soseutin keiton. Paahdoin osan kurpitsasta siementen kanssa uunissa, jotka lisäsin valmiin keiton päälle. NAM!
  • Klo 17.30: Kuppi pakuriteetä + chia-vanukasta, jossa päällä kookosöljyssä paistettuja omenalohkoja. Oli muuten melekosen hyvää!!! Taidan kehitellä noista omenalohkoista vielä jotain muutakin herkkua...
  • Klo 20.30: Salaattia (salaatti, kurkku, tomaatti, paprika, siemeniä, oliiviöljyä), kevyesti wokattuja kasviksia + kananmunaa + pala täysjyväleipää, jonka päällä muussattua avokadoa

Olin ennen aika kova napostelemaan, karkkia, suklaata tai pähkinöitä saattoi mennä päivän aikana huomaamatta iso pussi. Säännöllinen ateriarytmi (välipalat!) ja tarpeeksi täyttävät pääateriat ovat hillinneet mun napostelun. Pähkinöitä tulee kyllä mussuteltua aina välillä edelleenkin :)

P.s. 15 % alennuskoodi Nu3.fi verkkopauppaan on voimassa vielä 18.10. saakka! Koodin löydät tästä postauksesta.

1 kommentti:

Jätä kommentti